Jarně-letní dopis rodičům

Milí rodiče,

slunce konečně ozářilo naši školku a je čas shrnout vše, co nás v následujícím období čeká.

  1. Je před námi tradiční Zpívání maminkám. Také letos se sejdeme na školních zahradách k písňovému poděkování dětí svým maminkám a babičkám. Na Husovce se uvidíme ve středu, 10.5.2023, od 15:30. Na Klášterní zazpívají děti ve čtvrtek, 11.5.2023 také od 15:30. Vezměte s sebou i tatínky a dědečky, pásmo písniček a básniček se jim bude také líbit. Děti jsou natěšené, aby předvedly, co se naučily.
  2. Ve středu, 14. června se budou naše třídy z Klášterní společně fotit. Podle počasí zvolíme buď zahradu nebo třídu.  Husovka si zajistila focení individuálně.
  3. Koncem června, konkrétně 26.6.2023,  proběhne tradiční pasování předškoláků poté, co ve svých třídách složí školkovou maturitu. Prosíme rodiče, aby se svými dětmi-předškoláky vybrali jeden hezký knoflík, který vydrží i povětrnostní vlivy liberecké kotliny. Knoflíkem se spojí děti navždy se svou první školou. Přidáme je na školkové ploty, aby si je mohly děti v budoucnu zkontrolovat.
  4. K 30.4.2023 jsme byli naposledy cvičit v TJ Lokomotiva Liberec, nyní jsou před námi sportovní aktivity venku. Už druhý týden vidíte na dveřích do třídy turistické broučky nebo stonožky, které jsou dokladem o aktivitě „Chodící školka“. Kolik kilometrů děti během dopoledne nebo i celodenních výletů ujdou si paní učitelky pravidelně zapisují. Návštěvy tělocvičny zahájíme s dětmi opět od října 2023.
  5. Blíží se prázdniny. Školka je uzavřená na 5 týdnů od 10.7. do 11.8.2023. V prvním červencovém týdnu od 3. do 7. 7. 2023 padnou státní svátky na středu a čtvrtek a my dle zkušeností z minulých let předpokládáme, že se v tento týden dostaví do školky minimum dětí. I proto jsme pravidelné postřiky proti mravencům v obou budovách naplánovali na pátek, 7.7.,  školka bude tedy kvůli sanitárnímu dni mimořádně uzavřena i v pátek. Během státních svátků a sanitárního dne proběhne v celé školce i čištění koberců. O všech těchto termínech jste byli informováni 1.9.2022 v harmonogramu školního roku 2022/2023. Na nástěnkách se objeví prosba o zaznamenání předpokládané docházky dětí do školky v srpnu 2023. Pokud již víte, že vaše děti do MŠ nepřijdou, děkujeme za zaznamenání. Usnadní to i nám, pedagogům plánování služeb a případné zbytkové dovolené.
  6. Ve třídách Lvíčat a Kuřátek proběhne koncem června velké stěhování, neboť budeme pokládat nové koberce a lino. Děkujeme předem tatínkům z obou tříd za pomoc při stěhování nábytku. Děti budou na několik dní umístěny k Myšákům a Sluníčkům do prvního patra.
  7. ROZKVETLÁ ŠKOLKA:  milé maminky, pokud jste dostaly od svých blízkých v květináčích jakékoli cibuloviny (narcisky, modřence, tulipány aj.), pro něž po odkvětu nemáte uplatnění, přineste nám je do školky. Spolu s dětmi bychom je zasadili do skalek a trávníků, aby byla naše školka čím dál krásnější. Děkujeme!
  8. TŘI MĚSÍCE BEZ SLADKOSTÍ:  bude léto a všude začíná dozrávat ovoce. Rozhodli jsme se, že na období květen až srpen vyhlásíme na Klášterní a Husovce léto bez bonbónů. Návykovost na sladké s dochucovadly se stává epidemií rozvinutých zemí, tento návyk na sladké se ale projeví za 20-30 let, kdy mají už i mladí lidé problémy s prediabetem a doprovodnými nemocemi. Po dohodě s lékaři-rodiči startujeme učitelsko-rodičovskou kampaň a prosíme, abyste dětem do školky žádné bonbóny a sladkosti nedávali. Pokud bude dítě slavit narozeniny, může své spolužáky obdarovat hroznem vína nebo miskou jahod. Podpoříte nás?

Na viděnou na Zpívání maminkám se těší Kamila Podrápská, ředitelka MŠ